Doktori superheroji dobitnici “ ACT Responsible” priznanja u kategoriji COVID 19

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kampanja agencije McCann Beograd “Hvala vam, doktori” osvojila je svetsko priznanje ACT Responsible, koje dodeljuje međunarodna neprofitna organizacija povezana sa Odeljenjem za javne informacije Ujedinjenih nacija (UNDPI). Ovogodišnja izložba “Great ads for good” otvorena je tokom virtuelnog međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions, a priznanja su dodeljena na osnovu glasova publike u 5 kategorija: životna sredina, solidarnost, ljudska prava, obrazovanje i COVID19 kampanje.

Kampanja “Hvala vam, doktori”, koja je osvojila pažnju svetske i domaće javnosti, kao i podršku prestižnog magazina Nedeljnik u vidu kreiranja posebnih naslovnih strana, nagrađena je ovoga puta i na međunarodnom nivou.

“U ovom, kao i bilo kom drugom vremenu, moć kreativnosti leži u njenoj smislenosti, a smislenost kao takva – sada je najpotrebnija. Situacija u kojoj su mnoge pozicije u medijima bile slobodne inspirisala je inicijativu zahvalnosti i podrške doktorima koja se sprovodila u brojim zemljama jugoistočne Evrope. Svoje znanje, talenat, dizajn i misao stavili smo u službu nečega većeg i zbog toga smo veoma srećni. Nakon posebne nagrade na BalCannes festivalu, NEW NORMAL – IZVANREDNI LAV ZA IZVANREDNE USLOVE, i ovo priznanje posvećujemo svim doktorima i zdravstvenim radnicima u našem regionu, kao izraz duboke zahvalnosti za njihove napore”, rekla je Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorka agencije McCann Beograd.

Od preko 1.000 kampanja identifikovanih ove godine, na izložbi je prikazana kolekcija od 62 kampanje kreirane od strane 50 agencija iz 26 zemalja za 55 oglašivača, na digitalnoj platformi koja je i dalje dostupna na greatadsforgood.org

Širom regiona, agencije McCann i UM, članice I&F Grupe, kao i njihovi medijski partneri, ispunili su istovremeno ulice Beograda, Zagreba, Sarajeva, Podgorice, Tirane i Skoplja kreativnim rešenjima, porukama podrške, zahvalnosti lekarima i medicinskom osoblju, kao i preko potrebnim optimizmom u pogledu budućnosti.