CRVENA NIT

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Coca-Cola oživela lokalne stare zanate i ukuse

Coca-Cola, ikonični brend koji plasira prepoznatljivo globalni saržaj, ovog puta pronašao je inspiraciju u bogatoj lokalnoj tradiciji Srbije. Želeći da pomogne da se stari zanati, zvukovi, mirisi i ukusi spasu od zaborava, McCann Beograd je osmislio invoativnu kampanju koja mladim generacijama predstavlja tradiciju kroz platformu brenda.

Coca-Cola serijal „Nezaboravni ukusi Srbije“ kroz 12 epizoda i štampani kuvar, predstavila je jela domaće kuhinje tipična za sve krajeve zemlje; samsa, belmuž, šufnudle, bulgur i mnoga druga izvorna jela sačuvana su od zaborava. Paralelno sa putovanjima i otkrivanjem nezaboravnih ukusa i jela, podržani su autentični tradicionalni zanati. U saradnji sa predstavnicama starih zanatskih udruženja, nakon više meseci ručnog rada, napravljeni su unikatni bilbordi u nekoliko tradicionalnih tehnika i postavljeni na sva četri kraja Srbije. Pored hiljada prolaznika, impresivne tradicionalne radove publika je mogla da vidi i na izložbi u okviru Noći muzeja u Beogradu.

Nekonvencionalnim pristupom, Coca-Cola je demonstrirala da itekako ima svoje mesto na srpskim trpezama, pritom pomogavši da se napravi jaka veza između vredne lokalne kulturne zaostavštine i generacija koje dolaze.

Kreativni direktori: Jana Savić Rastovac, Vladimir Ćosić

Kreativci: Dubravka Petrović, Sandra Stojanović, Lidija MIlovanović, Kristina Jovanović, Miroslav Pavlović

Account: Jelena Lešević, Ivana Andrejević, Igor Petrović

Strateški planer: Marija Stošić

Produkcija: Tuna