„MCCANN PAROBRODIRANJE“ POSVEĆENO STUDENTIMA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U okviru partnerskog projekta Ustanove kulture „Parobrod” i kreativne agencije „McCann Beograd“, uspešno je održano još jedno „McCann Parobrodiranje“.
Zaposleni u agenciji „McCann Beograd“ organizovali su Otvoreni dan za studente. Petnaest profesionalaca na seniorskim pozicijama u agenciji provelo je nekoliko sati u razgovaru sa oko 200 studenata sa Ekonomskog fakulteta, Fakulteta dramskih umetnosti, Fakulteta organizacionih nauka, Filozofskog fakulteta, Fakultet za kulturu i medije, Fakultet za umetnost i dizajn i Fakulteta za medije i komunikacije na temu rada u kreativnoj agenciji. Broj studenata koji se odazvao nije iznanadio zaposlene u agenciji, jer kako i sami kažu i oni su koristili ovakve prilike kada su bili u njihovim godinama.

„Verujem da je za studente koji žele da se bave advertajzingom od neprocenjive vrednosti mogućnost da razgovaraju sa ljudima iz jedne od vodećih agencije ne samo kod nas, već i u celom regionu, kako bi stekli jasniju sliku o željenoj profesiji i usmerili svoj lični razvoj u pravcu koji će ih sutra učiniti idealnim kandidatima za posao. Entuzijazam i želja studenata da što pre steknu praktično iskustvo podstaklo me je da im dočaram sve strane svog posla koje me inspirišu i u sebi sadrže motivacionu snagu za dalje lično i profesionalno unapređenje. Bilo je trenutaka kada su me podsetili i na moje studentske dane.“, izjavila je ovim povodom Jelena Lešević, Account Director u agenciji „McCann Beograd“.

Umesto klasičnih predavanja, mladi stručnjaci McCann-a odlučili su se za format „Pitajte nas sve što želite da znate o našem poslu“. Ideja ovog događaja bila ja da se studenti zainteresovani za marketing, advertajzing i komunikacije, iz prve ruke upoznaju sa profesijom, pa su tako imali priliku da izaberu sagovornika u zavisnosti od oblasti interesovanja – od kreative, preko strateškog planiranja, produkcije, akaunt sektora do ljudskih resursa.

„Ovaj događaj je definitivno ono što je nama studentima potrebno i što nam je od velikog značaja prilikom konkurisanja za praksu ili zaposlenje. Smatram da je sam koncept Otvorenog dana izuzetan, jer su u fokusu isključivo studenti, kojima je omogućeno da u skroz opuštenoj atmosferi i potpuno otvorenom razgovoru sa direktorima različitih sektora iz agencije, dođu do svih informacija koje su im značajne i za njih relevantne, i što je najbitnije – da ostave svoju biografiju i apliciraju za praksu ili posao. Svi smo upoznati sa činjenicom koliko je danas teško doći do dobre prakse, o poslu i da ne govorimo, a ovo je upravo sjajna prilika da se napravi prvi korak u građenju karijere. Za mene, konkretno, ovo je bilo jedno fenomenalno iskustvo, gde sam čuo mnogo korisnih saveta i upoznao se sa funcionisanjem jedne od vodećih marketinških agencija kod nas. Iskoristio bih priliku da pohvalim ovakav potez, kojim je „McCann Beograd“ pokazao koliko ceni nas studente, što smatram da bi trebalo da slede i ostale agencije i kompanije.”, izjavio je Miloš Kaljević, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka i predsednik studentske organizacije „FON-ov centar za razvoj karijere“.

Saradnja se beogradskim fakuletetima nije novost u agenciji „McCann Beograd”. Prošle godine agencija je učestvovala na manifestaciji Fonklame, u okviru koje je predavanje održao kreativni direktor Vladimir Ćosić, a takođe je mentorski vođeno studentsko takmičenje u osmišljavanju reklamnih kampanja, pri čemu je pobednički tim osvojio praksu u agenciji. Očekuje se još sličnih akcija tokom naredne godine, a već krajem novembra sprema se novo izdanje „McCann Parobrodiranja”.

"MCCANN PAROBRODIRANJE“ POSVEĆENO STUDENTIMA 1 "MCCANN PAROBRODIRANJE“ POSVEĆENO STUDENTIMA 2 "MCCANN PAROBRODIRANJE“ POSVEĆENO STUDENTIMA 3 "MCCANN PAROBRODIRANJE“ POSVEĆENO STUDENTIMA 4 "MCCANN PAROBRODIRANJE“ POSVEĆENO STUDENTIMA 5