McCann Beograd najbolja agencija u regionu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Prema godišnjem b-report-u slovenačkog Marketing Magazina, koji rangira najvažnije radove iz regiona nagrađene na nacionalnim, regionalnim, evropskim i svetskim advertajzing festivalima, McCann Beograd je najbolja agencija i u Srbiji i u regionu, a kampanja “Hvala vam, doktori”, koja je realizovana u saradnji sa medijskim partnerima i magazinom Nedeljnik, najnagrađivanija je kampanja u regionu.

“Veoma me je obradovala vest da je McCann Beograd najbolja regionalna agencija, to je veliko priznanje za sve fantastične ljude koji tu rade, ali i za sve nas u I&F Grupi. Čestitam svima i zaista sam ponosan na ovo veliko dostignuće,” rekao je Srđan Šaper, osnivač I&F Grupe.

“Veoma smo ponosni na uspehe tokom 2020. godine koja je bila izazovna i neizvesna za sve. U srži naše filozofije je održiva kreativnost, koja je svoju snagu i potencijal pokazala kroz mnoge projekte koje smo realizovali u saradnji sa dugoročnim klijentima i partnerima. U 2021. ušli smo snažniji, bliskiji i motivisani da nastavimo svojim radom i kreativnošću da pokrećemo društveni dijalog i pomeramo granice,” rekla je Jelena Jazić, direktorka agencije McCann Beograd.

Na regionalnom nivou, McCann Beograd je najbolja agencija, “Hvala vam, doktori” najbolja kampanja i magazin Nedeljnik najbolji oglašivač. U Srbiji, McCann Beograd je najbolja agencija, Nedeljnik se kao oglašivač našao na drugom mestu, dok su se kampanje agencije “Hvala vam, doktori” i “Plazma rituali” našle na drugom i trećem mestu rang liste.

“Od proglašenja pandemije svima nam je bilo potrebno da u nečemu pronađemo smisao. Snaga kreativnosti leži u njenoj moći da i u najizazovnijim trenucima pronađe put ka svetlu. Svoje znanje i kreativnost stavili smo u službu nečega većeg i u tome pronašli motivaciju i entuzijazam da nastavimo dalje,” dodala je Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorka McCann-a Beograd.

Marketing Magazin tokom izrade B-report-a sprovodi pregled festivala na kojima nastupaju agencije iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine – Cannes Lions, Eurobest, Epica, ADCE, Golden Drum, Effie Awards, SEMPL, DIGGIT, WEBSI, Outstanding, BalCannes, SOF, Ideja X, Weekend Media Festival, Kaktus i UEPS.

Ceo izveštaj pogledajte na LINKU.