DA LI INTELIGENTNO KORISTIMO DRUŠTVENE MREŽE?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Naše mlade koleginice – Jovana Kovačević koja radi kao Social Media Manager i Bojana Stajkić, Project Manager for PR service, prisustvovale su 25. februara zanimljivom predavanju INTELLIGENCE IN SOCIAL MEDIA Dr Jillian Ney, prve osobe sa doktoratom iz oblasti Društvenih medija u Velikoj Britaniji, u organizaciji PwC Academy.
Kako je izgledalo predavnje i šta su novo saznale, govore Bojana I Jovana:

Predavanje Dr Ney osmišljeno i raspoređeno u tri logična segmenta, vodilo nas je od samog ulaska u “Social Media vode”, analizu i dalju razradu publike, pa do samog kraja – onoga o čemu moramo voditi računa i obazirati se posebno, kada je ova vrsta marketinga u pitanju.
Posebno zanimljiv deo bio je “Benefits, Barriers, Boosters” u kome su nam predočene sve prednosti pravilnog korišćenja društvenih mreža, bilo da smo klijent ili druga strana. Dobrom analizom SM komunikacije lako možemo doći do željene publike, do konkurencije i naravno potrošača. Glavni fokus prilikom analize nije na demografiji i opštim parametrima kojih se mnogi uglavom vode, već na “korisničkom iskustvu”.
Predavanje smo završili radom u grupama na zadatu temu Organic Food, a trebalo je osmisliti ceo branding, pozicioniranje na SM kanalima, ali i krizni menadžment.
Ovo predavanje je još jedan pokazatelj koliko je posao Community Managera ozbiljan i složen, kao i da u ovoj profesiji ima puno prostora za učenje i usavršavanje!

DA LI INTELIGENTNO KORISTIMO DRUŠTVENE MREŽE? 1 DA LI INTELIGENTNO KORISTIMO DRUŠTVENE MREŽE? 2