Najveća virtuelna izložba do sada

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

msu ARt aplikacija je rezultat saradnje agencije McCann Beograd sa Muzejem savremene umetnosti u Beogradu na zajedničkoj viziji da se umetnost oslobodi imidža ekskluzivnosti i učini vidljivijom širom auditorijumu. Uz pomoć savremene Augmented reality (AR) tehnologije, aplikacija pretvara reklame brendova kao što su Coca-Cola, Delhaize, mts, Plazma i Halkbank u umetnička dela.

Za doživljaj virtuelne izložbe potrebno je prethodno preuzeti besplatnu Android verziju msu ARt aplikacije na Google Play-u. Skeniranjem bilborda i oglasa, na mobilnim uređajima korisnika očitava se po jedno umetničko delo iz zbirke sa dodatnim informacijama. Korisnici potom mogu uživati u detaljima odabranih radova i istraživati ih jednostavnim pokretanjem mobilnog uređaja u okviru reklamnog prostora na preko 950 lokacija širom Srbije.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hugemedia.msuart

Upotrebom savremene tehnologije i uz ogromnu podršku međunarodnih i domaćih brendova koji su bili spremni da ustupe zakupljene reklamne prostore, napravljen je korak ka tome da neprocenjiva dela iz bogate zbirke MSUB-a i u praksi postanu dostupna svim građanima.

Tim
Kreativci: Zdravko Kevrešan, Rade Šaptović, Sandra Stojanović
Accounts: Jelica Jauković, Miloš Stanković
Social Media: Jovana Kovačević, Bojana Stajkić
Kreativni direktor: Vladimir Ćosić
PR: Radiša Kričak, Ana Antić