EXIT #StayClean

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zloupotreba narkotika svake godine odnosi veliki broj života mladih ljudi širom sveta i predstavlja uvek aktuelan i gorući društveni problem. U vremenu kada pop kultura promoviše drogu u pozitivnom kontekstu brojne kampanje protiv korišćenja droge, čak i u Srbiji, pokušale su da skrenu pažnju na ovu temu, ali bez značajnog efekta.

Baš iz tog razloga, zajedno sa EXIT festivalom, odlučili smo se za drugačiji, intrigantan pristup koji bi nam omogućio da sa mladima pričamo na otvoren i neposredan način o ovoj temi. Kampanju smo zasnovali na prostom pitanju “Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?”. Cilj je bio da potencijalnim konzumentima pokažemo brutalnu istinu o poreklu supstanci koje razmišljaju da probaju po prvi put na odvratan i upadljiv, ali iskren način.

Kampanja je svojim pristupom odmah podelila javnost i gotovo svako je imao mišljenje o ovoj temi. To nam je omogućilo da dođemo do širokog auditorijuma i privučemo ga na stayclean.rs gde je Ministarstvo zdravlja pripremilo edukativne tekstove o posledicama konzumacije narkotika.