I&F MCCANN GRUPA PROŠIRILA POSLOVANJE NA NORDIJSKI REGION

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

I&F McCann Grupa proširila je svoje poslovanje na Nordijski region preuzevši upravljanje agencijama u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i Finskoj koje su u sastavu McCann Worldgroup.
Ovim ulaganjem I&F McCann Grupa zaokružila je svoju delatnost na 12 tržišta južne i severne Evrope, koja zajedno imaju nešto više od 58 miliona stanovnika, i posle skoro dvadeset godina uspešne saradnje, postala jedan od najvećih partnera svetske agencijske mreže McCann Worldgroup i IPG iz New York-a. U ovom trenutku I&F McCann Grupa ima više od 600 zaposlenih, od kojih je preko 350 u jugoistočnoj Evropi.
Ovim povodom, Srdjan Šaper, koji od 1997. godine predvodi ovaj komunikacijski sistem izjavio je sledeće:
„Naša dugoročna strategija uvek je bila razvoj, što nije nimalo lako u ovako kompetitivnoj privrednoj grani kakve su danas tržišne komunikacije. Pod tim podrazumevam i geografski i organski razvoj, i razvoj unapredjenja znanja i usluga okrenutih ka našim klijentima, i pre svega razvoj našeg tima i svakog čoveka u njemu. Nadam se da će proširenje poslovanja na nordijske zemlje biti korisno, pre svega svim klijentima jer će obogatiti naše znanje iskustvom razvijenijih tržišta, našim zaposlenima jer će imati mnogo veću mogućnost interakcije sa kolegama iz više zemalja, i najzad našem regionu, jer ćemo svim postojećim ili potencijalnim klijentima iz nordijskih zemalja aktivno ukazivati na mogućnosti investiranja u privredu ovog dela Evrope.“
Agencije u nordijskim zemljama sastavu I&F McCann Grupe vodiće Richard Bonner–Davies, dosadašnji predsednik McCann Worldgroup za Centralnu i Istočnu Evropu, koji ima dugogodišnje uspešno iskustvo u komunikacijskoj industriji.