HUMANITARNOM IZLOŽBOM POČELO “MCCANN PAROBRODIRANJE”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

McCann slobodnim stilom
10. oktobar 2013. godine – Sinoć je u Ustanovi kulture Gradske opštine Stari grad „Parobrod” svečano otvorena humanitarna izložba tipografija pod nazivom „McCann slobodnim stilom“ čime je zvanično počelo “McCann Parobrodiranje”.
Svi radovi su prodati na donatorskoj večeri, a prikupljena sredstva namenjena su kupovini pasa vodiča za slepe i slabovide osobe Udruženja „Beli štap“. Izloženi radovi koje su posetioci mogli da kupe delo su dizajnera zaposlenih u kreativnoj agenciji “McCann Beograd”: Marka Prokića, Petra Pavlova, Lidije Milovanović, Mladena Milašinovića, Nataše Radosavljević, Nenada Dodića, Marije Milanković, Jelene Grahovac, Nede Petković, Miloša Vukovića, Tereze Cenić, Jelene Atanasovski i Ane Banduke.
“Radovi su nastali na osnovu poznatih citata i predstavljaju umetnost reči u slici, tipografsku igru, u kojoj svako slovo postaje likovni element. Svima nam je bilo zadovoljstvo da pomognemo i svojim radom doprinesemo akciji za kupovinu pasa vodiča za slepe i slabovide.” rekao je Marko Prokić, jedan od autora izložbe.
“McCann Parobrodiranje” predstavlja saradnju Ustanove kulture Gradske opštine Stari grad „Parobrod” i kreativne agencije “McCann Beograd”. Osmišljena je kao partnerstvo i svojevrsni medijski eksperiment u promovisanju onoga što advertajzing čini delom popularne kulture u svetu. tokom čijeg trajanja će se javnost, kroz seriju programa, upoznati sa osnovama savremene komunikacije, teorijom i praksom primenjenog dizajna, a posetioci će moći da učestvuje u inovativnim i edukativnim radionicama, uživaju u performansima, izložbama i gledanju filmovima.
Izložbi su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života među kojima su i glumci Milica Zarić, Aleksandra Janković i Bojan Perić, dizajner Slavimir Stojanović, Srđan Šaper, osnivač agencije McCann Beograd i mnogi drugi.
Izložba „McCann slobodnim stilom” biće otvorena do nedelje, 13. oktobra.

HUMANITARNOM IZLOŽBOM POČELO “MCCANN PAROBRODIRANJE” 1 HUMANITARNOM IZLOŽBOM POČELO “MCCANN PAROBRODIRANJE” 2 HUMANITARNOM IZLOŽBOM POČELO “MCCANN PAROBRODIRANJE” 3

Tekst je objavljen na sajtu: www.B92.net