HUMANITARNA IZLOŽBA „HOME/HOPE – KIŠA JOŠ PADA“ ZA POMOĆ UGROŽENIMA OD POPLAVA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U „Pop up“ galeriji Kulturnog centra Beograda u organizaciji naše agencije održana je prodajna humanitarna izložba pod nazivom „Home/Hope – Kiša još pada“.
Sav prihod od prodaje unikatinih radova i posebno dizajniranih predmeta namenjen je za pomoć ugroženima od poplava.
„Došao je trenutak da se podsetimo da na područjima ugroženim poplavama problemi i dalje postoje, i da je ljudima koji u tim područjima žive pomoć svih nas itekako potrebna.“, izjavila je Olivera Perković, direktorka agencije „McCann Beograd i dodala: „Naša ideja bila je da iskoristimo ono što imamo – naše znanje, talenat naših kreativaca i saradnika i naravno iskustvo, i da na taj način zajedno doprinesemo što bržoj sanaciji štete. Svi oni koju su kupili izložene radove, kao i oni koji će to tek učiniti, pomažu ljudima čiji su domovi stradali u poplavama, a celokupan prihod biće uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplavama.“
Autori unikatnih radova su Marija Milanković, Lidija Milovanović, Tereza Cenić, Nataša Radosavljević, Marina Čavić, Kristina Jovanović, Branko Andrejević, Branko Rosić, Zdravko Kevrešan, Nenad Dodić i Marko Prokić, inače dizajneri zaposleni u agenciji „McCann Beograd”, a svoj doprinos izložbi dala je i Tatjana Kuburović, dizajnerka brenda Superheroina Cura Fina.Posetioci su pored njihovih radova mogli da kupe i posebno dizajnirane šolje, narukvice, torbe, majice, kabanice, kišobrani i rokovnici sa motivima poplave, delo istih autora.
„Ceo tim dizajnera trudio se da na pronadje svoj lični ugao. Kao rezultat, dobili smo zaista različite radove, od minimalističke grafike, preko razigranih ilustracija pa sve do autorske interpretacije dela iz istorije umetnosti. Obzirom na to da su svi radovi sa izložbe namenjeni prodaji u humanitarne svrhe, sigurna sam da će svaki naći kupca sa odgovajućim senzibilitetom.” izjavila je Lidija Milovanović, Senior Art Director u agenciji “McCann Beograd”.
Izložbi su prisustvovale brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije među kojima su bili i Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, glumci Milica Zarić i Bojan Perić, Srdjan Šaper osnivač agencije McCann Beograd i mnogi drugi.

HUMANITARNA IZLOŽBA „HOME/HOPE – KIŠA JOŠ PADA“ ZA POMOĆ UGROŽENIMA OD POPLAVA 1 HUMANITARNA IZLOŽBA „HOME/HOPE – KIŠA JOŠ PADA“ ZA POMOĆ UGROŽENIMA OD POPLAVA 2 HUMANITARNA IZLOŽBA „HOME/HOPE – KIŠA JOŠ PADA“ ZA POMOĆ UGROŽENIMA OD POPLAVA 3 HUMANITARNA IZLOŽBA „HOME/HOPE – KIŠA JOŠ PADA“ ZA POMOĆ UGROŽENIMA OD POPLAVA 4 HUMANITARNA IZLOŽBA „HOME/HOPE – KIŠA JOŠ PADA“ ZA POMOĆ UGROŽENIMA OD POPLAVA 5

Preostali izložbeni predmeti mogu se naručiti putem maila: office@mccann.co.rs