SRB ENG

Srdjan Šaper

O osnivaču

1997. godine Srđan Šaper osnovao je agenciju McCann Beograd, koja je danas deo vodećeg komunikacionog sistema I&F McCann Grupa koji uspešno posluje u 12 zemalja južne i severne Evrope (Srbija, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Bugarska, Slovenija, Hrvatska, Norveška, Švedska, Finska i Danska) i jedan je od najvažnijih afilijacijskih partnera McCann Worldgroup mreže.

 

Srđan Šaper: umetnička karijera

Pre ulaska u svet marketinga, Srđan Šaper bavio se muzikom, filmom i režiranjem TV spotova. Poznat je kao jedan od osnivača i članova benda “VIS Idoli”, koji je pokrenuo novi talas na prostorima bivše Jugoslavije, kao i po ulozi u kultnom filmu “Davitelj protiv davitelj”.

 

Srđan Šaper

Srđan Šaper: profesionalna karijera

Svoju profesionalnu karijeru nastavio je u svetu marketinga u kome se nalazi već duže od 25 godina. Svojim višedecenijskim iskustvom u advertajzingu doprineo je razvoju brojnih domaćih i regionalnih brendova. Radio je kao kreativni direktor, producent i reditelj u agencijama SM Delo, Ogilvy & Mather, Saatchi & Saatchi i Idols & Friends.  Danas se nalazi na čelu kompanije I&F McCann Grupa jednog od vodećih i najnagrađivanijih komunikacionih sistemana tržištima na kojima posluje.

Srđan Šaper je predavač je na na postdiplomskim studijama Fakulteta dramskih umetnosti , a često je gost i na brojnim međunarodnim konferencijama gde drži predavanja iz oblasti oglašavanja i marketinga.

 

Srđan Šaper

 

Srđan Šaper: članstvo u poslovnim udruženjima

Tokom karijere, Srđan Saper je bio član više odbora javnih i poslovnih institucija, među kojima su Srpska asocijacija menadžera (SAM), Međunarodno udruženje propagandista (IAA), Američka privredna komora (AmCham) i Srpsko-britanski poslovni klub.

Srđan Šaper: nagrade

2011. godine Srđan Šaper je je Nagradu za životno delo za stvaralački doprinos razvoju tržišnih komunikacija od strane Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS). Isto udruženje mu je 2003. godine dodelilo Specijalno priznanje za unapređenje i razvoj propagandne struke. 2012. godine na manifestaciji “Noć reklamoždera” dobio je nagradu “Grand Slam” za doprinos srpskom i regionalnom advertajzingu.

 

 Srđan Šaper

 

I&F McCann Grupa je prvi komunikacioni sistem sa ovih prostora koi je osvojio dva kanska lava na najznačajnijem svetskom advertajzing festivalu. 2009. godine “Zlatnog lava“ dobila je agencija McCann Skopje, a dve godine kasnije „Bronzanog lava“ osvojio je McCann Beograd.
 
Tokom 2015. godine I&F McCann Grupa nagrađena je priznanjem Srpske asocijacije menadžera (SAM) za Regionalni projekat.
 
Medijska agencija UM Beograd, koja posluje u okviru I&F McCann Grupe, na 18. "SEMPL" festivalu medijskih trendova 2016. godine osvojila je Zlatnu nagradu za kampanju "Fanta & Yasserstain" u kategoriji "Najbolja kampanja na društvenim mrežama".
 
Na prvoj dodeli Effie nagrada u Srbiji u 2017, najprestižnije svetske nagrade koja nagrađuje efektivnost u marketingu, najviše priznanja osvojile su agencije McCann Beograd i UM Beograd, čime je ova grupa agencija postala najefektivnija u Srbiji. 
 
Na Festivalu integrisanih komunikacija Kaktus, McCann Beograd proglašen je za Agenciju godine 2015, 2016. i 2017. godine, a na prestižnom adverising festivalu Golden Drum, McCann Beograd je u 2017. godini osvojio 5 nagrada, čime je značajno doprineo da McCann Worldgroup postane Network godine na festivalu.
 

 

Srđan Šaper

 

 
Pročitajte još:
 

Srđan Šaper dobitnik Nagrade za životno delo UEPS-a - Economy.rs Vesti

Srđan Šaper dobitnik nagrade "Grand Slam" na manifestaciji "mt:s Noć Reklamoždera" | Lumiere.rs

Srdjan Saper u intevjuu za portal MarketingITD o svojoj profesionalnoj i umetničkoj karijeri, uspesima i nagradama, kao i kreativnoj industriji 

Blic intervju: McCann Beograd najuspešnija agencija u regionu 

U intervjuu za magazin CorD Srdjan Šaper govori o profesionalnoj karijeri u svetu advertajzinga 

U intervjuu za magazin Diplomacy&Commerce Srdjan Šaper govori o proširenju poslovanja na nordijsku regiju 

Menadžeri i kreativci agencija iz Nordijskog regiona koji su deo I&F McCann Grupe, posetili su sedište kompanije u Beogradu 

Najefektivnija grupa agencija u Srbiji

http://www.politika.rs/sr/clanak/391934/McCann-Beograd-trecu-godinu-zaredom-najuspesnija-agencija-u-Srbiji

 

http://www.kurir.rs/vesti/biznis/2928773/golden-drum-potvrdio-lidersku-poziciju-mccann-beograd