SRB ENG

Srdjan Šaper

O osnivaču

 

Srđan Šaper

 

 1997. godine Srđan Šaper osnovao je agenciju McCann Beograd, koja je danas deo vodećeg komunikacionog sistema I&F McCann Grupa koji uspešno posluje u 12 zemalja južne i severne Evrope (Srbija, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Bugarska, Slovenija, Hrvatska, Norveška, Švedska, Finska i Danska) i jedan je od najvažnijih afilijacijskih partnera McCann Worldgroup

 

Srđan Šaper: umetnička karijera

Pre ulaska u svet marketinga, Srđan Šaper bavio se muzikom, filmom i režiranjem TV spotova. Poznat je kao jedan od osnivača i članova benda “VIS Idoli”, koji je pokrenuo novi talas na prostorima bivše Jugoslavije, kao i po ulozi u kultnom filmu “Davitelj protiv davitelj”.

 

Srđan Šaper

Srđan Šaper: profesionalna karijera

Svoju profesionalnu karijeru nastavio je u svetu marketinga u kome se nalazi već duže od 25 godina. Svojim višedecenijskim iskustvom u advertajzingu doprineo je razvoju brojnih domaćih i regionalnih brendova. Radio je kao kreativni direktor, producent i reditelj u agencijama SM Delo, Ogilvy & Mather, Saatchi & Saatchi i Idols & Friends.  Danas se nalazi na čelu kompanije I&F McCann Grupa jednog od vodećih i najnagrađivanijih komunikacionih sistemana tržištima na kojima posluje.

Srđan Šaper je predavač je na na postdiplomskim studijama Fakulteta dramskih umetnosti , a često je gost i na brojnim međunarodnim konferencijama gde drži predavanja iz oblasti oglašavanja i marketinga.

 

Srđan Šaper

 

Srđan Šaper: članstvo u poslovnim udruženjima

Tokom karijere, Srđan Saper je bio član više odbora javnih i poslovnih institucija, među kojima su Srpska asocijacija menadžera (SAM), Međunarodno udruženje propagandista (IAA), Američka privredna komora (AmCham) i Srpsko-britanski poslovni klub.

Srđan Šaper: nagrade

2011. godine Srđan Šaper je je Nagradu za životno delo za stvaralački doprinos razvoju tržišnih komunikacija od strane Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS). Isto udruženje mu je 2003. godine dodelilo Specijalno priznanje za unapređenje i razvoj propagandne struke. 2012. godine na manifestaciji “Noć reklamoždera” dobio je nagradu “Grand Slam” za doprinos srpskom i regionalnom advertajzingu.

 

 Srđan Šaper

 

Agencija McCann Beograd više puta je proglašavana najuspešnijom agencijom u Srbiji i regionu (2014.). Tokom 2015-te godine na Festivalu integrisanih komunikacija Kaktus agencija McCann Beograd proglašena je najuspešnijom u Srbiji dok je I&F McCann Grupa iste godine nagrađena priznanjem Srpske asocijacije menadžera (SAM) za Regionalni projekat.

 

Srđan Šaper

 
Pročitajte još: